Campanya per fomentar la recollida selectiva

LOGO recicla webEl proper 28 de febrer es dóna el tret de sortida a la campanya "Maçanet REacciona" per tal de fomentar la recollida selectiva al municipi, que actualment es troba per sota la mitjana comarcal i de Catalunya. A la localitat es reciclen aproximadament un 30% dels residus generats, mentre que el percentatge a La Selva és del 34% i a Catalunya arriben fins al 39%. Per intentar donar un impuls al reciclatge, es faran 4 punts informatius al Mercat Municipal els dimecres 28/02, 07/03, 14/03 i 21/03, de 10 a 13 h., que també visitaran les urbanitzacions: Dijous 1 de març a la tarda a Residencial Park, dissabte 3 de març al matí a Mas Altaba i dissabte 10 de març al matí a Montbarbat. En aquests punts es donarà informació per conèixer com reciclar millor mitjançant tríptics editats per l'ocasió i es regalaran bosses reutilitzables per anar a comprar i bosses compostables.

La campanya també incidirà especialment entre la gent gran, ja que es faran xerrades-taller als dos casals d'avis del municipi, i entre els més petits: Es visitaran tots els centres educatius per conèixer el seu grau d'ambientalització, es dissenyarà un pla pedagògic bianual al voltant del reciclatge, es farà un taller adaptat per a cada curs i a les escoles es repartiran porta entrepans (boc'n'rolls) cedits pel Consell Comarcal de la Selva, per ajudar a reduir la quantitat de residus generada. Un altre col•lectiu que es visitarà són els comerços, bars i restaurants per la seva condició de grans generadors de residus.

El cost total de la campanya i el material és d'aproximadament 15.000 €, que assumeix Germans Alum SL, concessionària del servei de recollida i que per contracte ha de destinar un 1,5 % del pressupost anual a campanyes de sensibilització i millores. El logotip de la campanya, basat en les 3R, és una adaptació del que va guanyar el concurs convocat pel mateix Ajuntament i que va ser realitzar per una nena de 1r de l'Escola Nova de Maçanet (Joana Yraola Bragulat).

A més d'això, des de l'Ajuntament s'han emprès altres accions per millora en el reciclatge: Instal•lació d'una minideixalleria al costat del Centre d'Atenció Primària per petits residus que no disposen de contenidors al carrer, bonificacions per ús de la deixalleria de fins al 15% de la taxa d'escombraries, bonificacions per fer compostatge casolà de fins el 30% de la taxa i substitució dels contenidors de resta per uns amb una nova obertura més fàcil i còmode, així com els de recollida selectiva malmesos.

PUNTS INFORMATIUS:

Mercat municipal: els dimecres 7, 14 i 21 de Març, de 10 a 13h
Residencial Park: Dijous 1 de març de 16 a 19h al casal d'avis
Mas Altaba: Dissabte 3 de març de 10 a 13h a l'area de contenidors
Montbarbat: Dissabte 10 de maç de 10 a 13h a l'area de contenidors

Descarregueu-vos el cartell informatiu clicant aquí