Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

Apadrina una colònia de gats de Maçanet

colonies gatsET NECESSITEM!

La cura i el control dels animals és un repte que ens cal assumir com a poble, tant de manera particular com des de l'Ajuntament. És per aquest motiu que volem treballar colze a colze amb totes aquelles entitats que vetllin pel benestar animal.

Fa uns mesos vam iniciar el Projecte Gat, que ens ha permès tenir un primer contacte i començar a treballar en el control ètic de les colònies de gats, i així ho estem fent. Hem posat fil a l'agulla, però volem anar més enllà!

Com a Ajuntament volem impulsar totes aquelles iniciatives que ens permetin fer front a la problemàtica amb les colònies de gats de carrer. Volem treballar, juntament amb l'Associació Gats de la Selva, en la gestió d'aquests animals a Maçanet, i la seva protecció, per tal de controlar-ne la població i evitar possibles conflictes de convivència.

ENS AJUDES A ACONSEGUIR-HO?
https://www.teaming.net/gatsdelaselva-macanet

Tenir cura de l'entorn és cosa de tots
#MaçanetPelMediAmbient

Espectacle RIALLES "Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol"

Baobab-un-arbre-un-bolet-i-un-esquirolEl diumenge 20 de setembre a les 6 de la tarda

Teatre La Societat

Espectacle: Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol

Cia: La Pera Llimonera

Dos venedors ambulants ens expliquen la història d'un bolet i un esquirol que degut a la guerra emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure. Baobab és un homenatge a totes aquelles persones a qui la violència dels conflictes armats ha obligat a deixar la seva terra.

–> Premi Públic al Millor Espectacle de la Mostra d'Igualada 2019 i Premi Xarxa Alcover al tractament que fa de la temàtica de la guerra i la immigració, la posada en escena, l'humor i el llenguatge utilitzat.

Fitxa artística
Direcció: Toni Albà
Autoria: Sergi Casanovas, Toni Albà i Pere Romagosa
Intèrprets: Sergi Casanovas i Pere Romagosa
Escenografia i vestuari: Alfred Casas
Música: Tonio Santoyo
Il·luminació: Miki Arbizu

 

FRANGES PERIMETRALS I ZONES VERDES DE RESIDENCIAL PARK

WhatsApp Image 2020-09-07 at 09.29.47A finals de juliol es van iniciar les tasques desbrossada de vegetació a les zones verdes de Residencial Park i a les franges perimetrals. Quan finalitzin les feines, s'haurà actuat en 69,58 hectàrees (695.800 m2)

Per complir amb la legislació de prevenció d'incendis, en moltes zones verdes cal fer aclarida d'arbres. Aquest fet comportarà la tala selectiva d'arbres segons els criteris del Decret 123/2005, de 14 de juny, de mesures de prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions sense continuïtat amb la trama urbana. Aquestes accions preventives es duen a terme a través del Servei de Prevenció d'incendis Forestals del Consell Comarcal de la Selva

Per assolir les densitats requerides, sempre que sigui possible es prioritzarà la tala d'espècies més inflamables i de peus en mal estat o risc de caiguda (secs, morts, inclinats, etc.)

Les tasques realitzades tenen l'objectiu de prioritzar la seguretat de les persones, seguint i respectant les mesures de protecció obligatòria per a prevenir els nuclis de població davant possibles incendis.

Tenir cura de l'entorn és cosa de tots.
#MaçanetPelMediAmbient

mesures de prevenció pdf

11 de setembre de 2020: Diada Nacional

1200px-Flag of Catalonia.svg


Divendres 11 de setembre a les 11.00h:
Lectura del manifest i hissada de la Senyera a la Plaça de l'Església.
(Les autoritats i entitats han de confirmar l'assitència).

L'acte Institucional d'aquest proper Divendres 11 de Setembre ha estat adaptat a les mesures establertes pel Covid19.

Subvenció Diputació de Girona: Esports

logo dipuESPORTS

La Diputació de Girona, en el marc dels programes de suport als ajuntaments de la demarcació de Girona, anualitat 2020, ha concedit a l'Ajuntament de Maçanet de la Seva les dues subvencions següents:

- Programa A subprograma A1: suport als programes municipals de promoció de l'activitat fisicoesportiva, una subvenció de 3980,00 € (Exp núm. 2020/6125)

- Programa A subprograma A3: Renovació vestuaris pavelló poliesportiu, una subvenció de 8.979,59 € (Exp núm. 2020/6108)


 

Subvenció Diputació de Girona: Medi Ambient

logo dipuMEDI AMBIENT

La Diputació de Girona ha concedit a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva subvencions, dins de la campanya "Del Pla a l'Acció 2020-2021, per a les quatre línies els imports següents:.

- Línia 1: Servei de comptabilitat i gestió energètica, una subvenció de 1.984,50 € (Expedient núm. 2020/1905)

- Línia 2 Instal.lació d'una estació de recàrrega, una subvenció de 5.000,00 € (Expedient núm. 2020/2256)

- Línia 3 Millora de l'envolupant del CEIP St. Jordi, una subvenció de 11.250,00 € (Expedient núm. 2020/2439)

- Línia 5 Instal.lació fotovoltàica per autoconsum d'energia elèctrica a l'edifici de l'Ajuntament, una subvenció de 9.000,00 € (Expedient núm. 2020/1907)

 

Subvenció Diputació de Girona: ASSISTÈNCIA I COOPERACIÓ ALS MUNICIPIS

logo dipuASSISTÈNCIA I COOPERACIÓ ALS MUNICIPIS

La Diputació de Girona ha concedit a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva una subvenció de 124.593,85 €, dins del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural, accés a les noves tecnologies i actuacions en camins municipals 2019, redistribuïts segons el detall següent:

En actuacions en camins municipals: 1.300,00 €

En despeses per a l'accés a les noves tecnologies: 3.376,27 €

Despeses culturals: 21.987,15 €

Despeses d'inversió: 124.593,85 €

Reparació de l'esvoranc de la calçada entre els carrers Sant Hilari Sacalm i Vilobí d'Onyar de la urb. Mas Altaba

Projecte constructiu d'itinerari de vianants entre el nucli urbà i la urbanització El Molí

Adaptació de la nova seu de serveis socials a l'Av. Sant Jordi, 77

 

L'ajuntament informa: Rebut de l'aigua

Escut-Vectorial-COLOR

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva l'informa que a l'últim rebut de l'aigua no s'ha girat la taxa d'escombraries tal com es feia habitualment.

Aquest fet és a causa de l'acord de ple del dilluns 3 d'agost, pel qual s'anul•la la delegació de la gestió i recaptació del rebut de la taxa d'escombraries municipal a l'empresa SOREA i que realitzarà el Consell Comarcal de la Selva.

Aquest rebut d'escombraries, corresponent al tercer trimestre del 2020, es cobrarà a finals de setembre, principis d'octubre. El quart trimestre es cobrarà a mitjans de desembre.

Aquests rebuts es giraran en el mateix número de compte bancari on es cobrava el rebut de l'aigua. Si es vol procedir a fer un canvi de número de compte bancari s'ha de dirigir a l'oficina del servei de gestió tributària del Consell Comarcal de la Selva per telèfon 972 84 01 78 o bé a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . També els podreu trobar a Can Falló els dimecres de 9:00h a 13:30h.

Recordem que la taxa anual d'escombraries està regulada a les ordenances fiscals del 2020 i no s'ha modificat des del 2014.


Ajuntament de Maçanet de la Selva.

Beca de recerca hisòrica de Maçanet de la Selva

cartellwebL'ajuntament de Maçanet de la Selva convoca la 1a edició de la beca de recerca històrica de Maçanet de la Selva, amb l'objectiu de fomentar i promoure la investigació sobre Maçanet de la Selva en el camp de les ciències humanes, socials i ambientals prioritzant els camps de la història, la geografia o del patrimoni cultural i artístic, però també l'antropologia, economia, demografia etc.

La beca pretén ampliar el coneixement sobre el municipi, incentivar la divulgació i estimular la recerca sobre temes d'àmbit local i està adreçada a tot tipus d'investigadors dels camps relacionats amb les ciències humanes.

Amb una dotació econòmica de 3500 € per al projecte guanyador, el termini de presentació acaba el 30 de setembre de 2020. Podeu consultar les bases al següent enllaç:

Bases Beca de recerca històrica de Maçanet de la Selva

Havaneres amb els Pescadors de l'Escala

27bcb1bf-5c65-49dd-a66d-a60d783ef4ca

Diumenge 27 de setembre a les 20.00h els Pescadors de l'escala faran una cantada d'havaneres a la Piscina Municipal, l'entrada és gratuïta i hi haurà rom cremat a la mitja part.

FITAG 2020: Siempre la misma historia


foto4-1Un any més torna el FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE AMETEUR DE GIRONA (FITAG), i Maçanet com sempre acull una de les seves obres al teatre La Societat.

Enguany ens visita la companyia De la Burla Teatro , d'extremadura, amb l'obra Siempre la misma historia.

SINOPSI
L'espectacle és una seqüència de tres monòlegs: Ella sola, Ni puta ni loca i Tengo náuseas, un cant a la llibertat còmic i grotesc a partir de l'adaptació de textos del dramaturg italià Darío Fo. Es presenta l'amor com a esquer històric en què s'ha vist atrapada la dona; aquest i altres lligams que la vida ens va posant al davant sense que ens n'adonem i dels quals en podem sortir si tenim una mica de sort. Totes són dones enganyades, perdures o equivocades, que tracten de buscar la seva felicitat i la seva llibertat.

BREU HISTÒRIA DEL GRUP
A més a més de Siempre la misma historia, la companyia té altres espectacles com ara Los miserables, dirigit pel portuguès José García, o Las brujas, en ple procés creatiu.
Són signes d'identitat del grup aprofitar el riure i el somriure per reivindicar la igualtat de les dones, la seva llibertat i el reconeixement social i professional.

Divendres 28 d'agost a les 21.00 h al teatre La Societat.

PREU: 3€ anticipada. A l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de 8.30 h a les 14.00 h (Salvador Espriu, 1).
5€ taquilla. A partir de les 19.00 h del 28 d'agost al Teatre la Societat (Av. Catalunya, 10).