Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

Informació sobre treballs forestals a la finca de Ca l’Oliver

fotoaereacaloliverArran de la demanda d'informació d'alguns veïns sobre uns treballs forestals en una finca propera a Maçanet Residencial Park, s'han fet les consultes corresponents tant al Departament d'Agricultura com als Agents Rurals. La zona afectada correspon a la finca de Ca l'Oliver, on des de l'any 2017 el propi Departament d'Agricultura de la Generalitat treballa per intentar combatre la plaga de la caparreta del pi marítim (Matsucoccus feytaudi), que debilita els pins fins a permetre l'entrada de plagues com insectes perforadors que els acaben assecant.

En aquesta finca hi ha una quantitat important de pins plantats a principis dels anys 80, després d'un incendi l'any 1974. En un inici es feien aclarides de pins afectats, però a finals del 2017 s'aprovà un aprofitament extraordinari davant l'agreujament de la situació i la impossibilitat de fer-hi front amb tallades d'aclarida. Es plantejà una tallada arreu progressiva, començant per la zona de solell més afectada, per posteriorment triturar la fusta (és la manera d'acabar amb els perforadors).

Per altra banda també s'estan fent replantacions experimentals amb altres classes de pins que puguin ser resistents a la plaga. Les piles de triturat de fusta i les piles de llenya estan contemplades en el pla de gestió de la finca, i en principi hauria de quedar tot retirat la setmana vinent. De totes maneres, des de l'Ajuntament s'ha demanat tant als Agents Rurals com al Dept. d'Agricultura que es comprovi la correcta execució de les tasques.
Per a més informació podeu consultar aquest document:


Document Consorci Foresata de Catalunya