Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

Ruta del Pou de Glaç

massanet-de-la-selva-ruta-del-pou-de-glasAquesta ruta comunica el Castell de Torcafelló amb el Pou de Glaç de Buscastell, l'únic que resta al municipi en bon estat de conservació, i que es va restaurar recentment. El bosc de roure africà que envolta la zona del Pou de Glaç és únic en tot el Principat. Aquesta ruta ens endinsa en una de les parts, és frondoses del terme municipal, on podem gaudir d'una natura verge, de gran bellesa.

Descarrega't el pdf de la ruta

 

Ruta a Montbarbat

massanet-de-la-selva-ruta-a-montarbatAquest itinerari està en aquests moments en fase de preparació, i comunicarà el turó de Puig Marí amb el turó de Montbarbat (332m), el punt més alt del municipi.

Aquesta ruta té un especial interès donat que a Montbarbat es troben les restes d'un poblat ibèric datat entre els segles IV i II a.C. Aquest poblat és compartit amb el municipi de Lloret de Mar.

Descarrega't el mapa de les rutes històriques

Ruta dels Turons

massanet-de-la-selva-ruta-dels-turonsEl centre de la vila és el punt de partida d'aquesta ruta que connecta dos dels turons de Maçanet: el turó de Sant Jordi (181m) i el de Puig Marí (226m)

El paisatge canvia substancialment en aquesta part de l'itinerari, passant dels camps de cultiu a uns turons amb boscos joves en la major part, de fauna autòctona.

Els punts més interessants de la ruta comencen a la Plaça de la Vila, amb l'Església Parroquial i el casal del Cavaller. Posteriorment, ja al cim de Sant Jordi, el Castell de Torcafelló. El cim de Puig Marí comptava amb una torre de telegrafia òptica, donada la situació privilegiada. Les vistes des d'aquest punt són impressionants.

Descarrega't el pdf de la ruta

 

Ruta a Sils

ruta de silsDes del passeig de Sant Llorenç anem en direcció nord, seguint les marques blaves i grogues de la Via Augusta. Molt aviat, hem d'agafar una pista forestal a mà esquerra que porta cap a la torre de Marata, que podem veure a uns 1.600 metres de distància. Es tracta d'una fortificació emmurallada del segle XIII, de propietat privada i ben coneguda al territori.

A la torre de Marata trobem indicacions verticals per arribar als estanys de Sils. De fet, estem seguint les marques de la Via Augusta. Arribarem a la sèquia de Sils, important obra hidràulica pensada per drenar les aigües de l'estany i que n'ha condicionat el paisatge actual. En aquest punt hem de girar a la dreta, seguint les mateixes marques de pintura, tot i que si ens desviem uns cent metres a l'esquerra (seguint la sèquia aigües avall) podem visitar el pont del Dimoni, la veritable entrada a l'infern segons expliquen les llegendes locals.

Tot el tram final de l'itinerari discorre paral•lel a la sèquia, dins dels terrenys dels estanys de Sils, espai d'interès natural i zona humida molt important per l'avifauna.
Cal estar ben atents a la senyalització, ja que hi ha un punt en què les marques de la Via Augusta abandonen la sèquia. Aquí trobem un senyal vertical i cal que ens dirigim cap a la dreta, cap a Sils, en paral•lel a la sèquia fins arribar al poble. Com a elements destacats, hi trobem l'església de Santa Maria i l'estació de ferrocarril.

Descarrega't el pdf de la ruta

 

Ruta a Hostalric


ruta a hostalricIniciem la ruta al passeig de Sant Llorenç, a l'alçada del Centre d'Atenció Primària, i ens dirigim cap al carrer Sant Sebastià, al final del qual trobem un senyal vertical. Creuem la carretera i seguim cap al Castell de Tocarfelló, que s'alça al cim del Turó de Sant Jordi. Aquest tram segueix el traçat de la Via Augusta amb marques grogues i blaves i no té dificultat de seguiment.

Des del castell de Torcafelló seguim la direcció del pou de glaç de Buscastell. El camí s'apropa a la carretera, i en aquest punt trobem dos senyals verticals que ens indiquen el sender que hem de prendre. En aquesta zona del turó de Montalegre, el camí passa per zones de sender molt agradables per a la pràctica del senderisme i on trobem la font del Llop, que conserva un antic safareig.

No deixem les marques grogues i blaves i seguim els senyals verticals en direcció el pou de glaç de Buscastell, documentat des de l'any 1650 i de gran espectacularitat. Arribats al pou, hem de seguir en direcció cap a Hostalric. A l'arribar a la carretera C-35 cal passar per la vora de la via. Creuem la riera de Santa Coloma pel pont de Ferro, de principi del segle XX, i envoltat d'un espai PEIN. Seguim la senyalització cap a Hostalric, i a l'alçada de Collformic cal creuar la carretera GI-555 per anar al polígon industrial de Massanes.

El recorregut acaba al poble d'Hostalric, amb un important patrimoni medieval.

Descarrega't el pdf de la ruta

 

Ruta de Marata

massanet-de-la-selva-ruta-de-marataEl seu inici és als estanys de Sils, al cantó nord oest del municipi i recorre, a través d'una agrdable zona agrícola, diversos quilòmetres fins arribar al centre urbà i acabar al turó de Sant Jordi, al castell de Torcafelló.

En el seu recorregut es poden observar punts d'especial interès com el Pont Vell, a l'inici de la ruta o la Torre Marata, a la meitat del recorregut, lloc on es pot gaudir d'una de les millors panoràmiques de la vila.

Descarrega't el pdf de la ruta